پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز دوشنبه ، 1404/02/01

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

سرپرست مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد، از برگزاری کارگاه آموزشی بیماری های مشترک بین انسان و حیوان(زئونوزها) در این شهرستان با حضور کارشناسان بیماری های واگیر مراکز شهری و روستایی خبر داد.

سرپرست مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد، از برگزاری کارگاه آموزشی بیماری های مشترک بین انسان و حیوان(زئونوزها) در این شهرستان با حضور کارشناسان بیماری های واگیر مراکز شهری و روستایی خبر داد.



به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهید دامیده شهرستان بویراحمد؛ مهندس سید نورالدین حسینی گوشه، اظهار داشت: زئونوزها یا بیماری انتقال بین انسان و حیوان از دو جنبه اقتصادی و بهداشت عمومی از اهمیت ویژه ای برخوردارند، دربسیاری از کشورهای جهان تلفات و خسارات سنگینی ناشی از بیماری ها ایجاد می شود.



وی افزود:  طی 30سال اخیر بسیاری از بیماریهای عفونی جدید شایع شده که بخش وسیعی از آنها زئونوز می باشد.



وی ادامه داد: عوامل ایجاد کننده بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان(باکتری، ویروس و قارچ)  بسیارمتنوع و به دلیل استفاده مکرر از فراوردهای دامی در طی روز احتمال ابتلا به این بیماریها بسیار بالاست، علیرغم تلاش های از سازمان ها در کنترل این بیماری، هنوز موجب مرگ و میر و ناتوانی بسیاری از افراد می گردد.



کارشناس مسئول بیماری های واگیر دار شهرستان بویراحمد، گفت: براساس گزارش های سازمان جهانی بهداشت، از میان یک هزار و 709 عامل بیماریزا 832 عامل (49%) از حیوانات به انسان منتقل می شود.



مهندس علی کرمی، اذعان داشت: زئونوزها،  بيماري ها يا عفونت هایی ازجمله سالک،  تب مالت،  تب کریمه کنگو،  تب دنگ،  سیاه زخم،  هاری و حیوان گزیدگی، کیست هیداتید  و جنون گاوی  که بطور طبیعی  بین انسان  و حیوانات قابل انتقال هستند.



وی تصریح کرد: وجود عوامل متعدد ناقل بیماری، وقوع اپيدمي (سالك، تب مالت)، استفاده روزانه و گسترده از فرآورده هاي دامي، توانايي آلودگي در گونه هاي مختلف حيوانات، سهولت تماس با دامها و ساير حيوانات،  در دسترس نبودن واكسن قابل قبول براي پيشگيري از ابتلا موارد انساني و حتي حيواني به اهمیت موضوع می افزاید.



وی خاطرنشان کرد: با توجه به ازدحام جمعيت، حاشيه نشين هايي كه گاها با دام و پرندگان خود آمده‌اند و  استفاده تفريحي از حيوانات و پرندگان موجب ایجاد بیماری های مشترک بین انسان و حیوان در شهر ها می شود.



کارشناس مسئول بیماری های واگیر دار شهرستان بویراحمد، اضافه کرد:  مهم ترین راه ا نتقال  تب مالت مصرف شیر  نجوشیده و خام آلوده، اصلي ترين دلیل بيماري هاری گازگرفتن به وسيله حيوان هار، ابتلا به  كيست هيداتيك با  خوردن سبزیجات و مواد غذایی آلوده به تخم انگل كه با مدفوع سگ دفع گرديده و انتقال تب خونریزی دهنده کریمه کنگو  از طریق گزش کنه آلوده، له کردن کنه، تماس مستقیم با لاشه گوشت، خون، ترشحات و بافت های آلوده،  تماس با ترشحات، خون،  تنفس افراد مبتلا و تنفس در تماس با دامهای آلوده می باشد.



وی در پایان عنوان کرد: با جوشاندن شیر به مدت 5 تا 10 دقیقه، استفاده از شیر و فراورده های لبنی پاستوریزه، ضد عفونی کامل سبزیجات، مبارزه با سگ های ولگرد، شست و شوی دست ها با آب و صابون بعد از تماس با حیوانات، خودداری از تماس بدن با ترشحات، خون دام،  له کردن کنه با دست یا روی بدن دام،  کشتار دام در محلهای غیر مجاز،  تهیه گوشت مورد نیاز از محلهای مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی، نگهداری گوشت تازه به مدت 24 ساعت و  جگر، قلب، کلیه به مدت 48 در یخچال وسپس استفاده، اجتناب از خوردن جگر خام و نیم پخته از ایجاد زئونوزها جلوگیری می شود.7-142







پ